Tuesday, March 21, 2006

Concertnieuws

Een overzichtje van de latino-concerten die we de komende maanden mogen verwachten in België.

Woensdag 3 mei, Vorst Nationaal
Ricky Martin
De One Night Only tournee stopt ook in Brussel. Benieuwd of zijn iele popliedjes overleven in de betonnen bunker van Vorst.
Tickets: 45€.

Dinsdag 9 mei, Sportpaleis Antwerpen
Santana
De Mexicaanse gitaargod Carlos Santana strijkt neer in Antwerpen. De wereldmuziek heeft hij al een tijdje achter zich gelaten, maar zoals steeds blijft zijn muziek een latino tintje behouden, zeker de collaboraties met latino-artiesten (onlangs ook Shakira). In Antwerpen zal hij zijn beroemde gasten (Sean Paul, Steven Tyler, Joss Stone, Stevie Wonder, ...) waarschijnlijk niet meebrengen, maar Santana kan putten uit een persoonlijk archief van wereldhits sinds de jaren '60. Memorabel wordt het zeker.
Tickets: 42 tot 59 € ngl. plaats.

Woensdag 17 mei, Concertgebouw Brugge
Donderdag 18 mei, Elisabethzaal Antwerpen

Live From Buena Vista: Havana Lounge
Havana Lounge is een samenwerkingsverband van topsterren uit de Cubaanse volksmuziek. Dat betekent: een tiental oude knarren brengen, live en akoestisch, zowel Son-klassiekers (Chan Chan!) als nieuwe nummers. Gegarandeerd een unieke ervaring, dat weet iedereen die wijlen Ibrahim Ferrer of Compay Segundo nog heeft weten optreden.
Tickets Brugge: 22 tot 38€ ngl. plaats.
Tickets Antwerpen: 27 tot 42€ ngl. plaats.

Donderdag 29 juni, Rock Werchter
Manu Chao: Radio Bemba Sound System
Werchter heeft niet meteen de beste reputatie qua wereldmuziek, maar met Manu Chao weten ze (net als in 2001) het beste van de mestizo te strikken. Zijn mix van Franse, Noord-Afrikaanse, Spaanse en Latino-invloeden is uniek en wereldberoemd, en live is het elke keer feest gegarandeerd.
Tickets: 60€ per dag of 132€ voor 4 dagen

Hetzelfde weekend, Couleur Café
Sergent Garcia
De mestizo verovert België eind juni: een luttele 50 km verder in Brussel zal El Sergante met zijn reggaesalsarock ongetwijfeld Thurn & Taxis doen ontploffen. Ook Braziliaanse legende (tevens minister) Gilberto Gil zal aanwezig zijn!
Nog geen tickets beschikbaar

0 comments: