Tuesday, June 07, 2005

Juan Luis Guerra in Rotterdam


Op 5 juli treedt Juan Luís Guerra op in de Ahoy in Rotterdam, met zijn banda 4-40. Dit in het kader van een Europese tour waarbij hij ook nog Spanje, Italië en het Deense festival Roskilde speelt.

In 1991 kwamen de merengueros al eens naar Nederland, nadat de CD "Bachata Rosa" een onverwacht succes werd in Europa. De nieuwe CD "Para Ti" gaat niet meer over "Burbujas de Amor" of "Estrellitas y Duendes" (bubbeltjes van liefde of sterretjes en dwergen), want Juan Luís heeft zich enkele jaren geleden bekeerd tot een soort apostolisch-evangelisch protestantisme (iets wat we hier een christelijke sekte noemen). De nieuwe CD is dan ook volledig aan God en Jezus gewijd, waarmee hij op zijn eentje de 'religieuze merengue' heeft uitgevonden.

Teksten als "Tengo el amor del Espíritu Santo" (ik heb de liefde van de Heilige Geest) of "Soy soldado de Cristo" (ik ben soldaat van Christus) doen mij denken aan inquisities en exorcisme, en Juan Luís heeft op de cover de angstaanjagende blik van een goeroe - maar de muziek is echt wel goed. Als je geen Spaans verstaat zal je er honderd procent van kunnen genieten :)

Singles Las Avispas en Para Ti zijn al in het collectieve latino-geheugen gegraveerd, Soldado is de volgende. Bekijk de clips van Las Avispas en Para Ti. Of koop één van zijn CD's.

0 comments: