Tuesday, October 04, 2005

Reggaeton-roddels

Don Omar, twee maanden geleden nog op de Antilliaanse Feesten gezien, gaat dan toch niet achter de tralies wegens drugs- en wapenbezit. Ondanks het feit dat hij op heterdaad betrapt werd met een zakje marihuana en een revolver zonder serienummer in zijn wagen, mocht de rapper vrijuit gaan door 'verwarrende getuigenissen' van de betrokken politie-agenten. (Het concert van in Hoogstraten is gefilmd door onze collega's van TropiCalidad: deel 1, deel 2, deel 3).

Jennifer Lopez gaat op haar volgende album samenwerken met de reggaeton-producers Luny Tunes. Het duo, dat wel eens de Neptunes van de reggaeton wordt genoemd, heeft een hand gehad in zowat alle hits in het genre, en bracht onlangs samen met R. Kelly en rappers Wisin y Yandel ook al Engelstalige reggaeton uit: Burn It Up.

Het legendarische duo Hector y Tito (zie Baila Morena) hebben zich, na hun splitsing vorig jaar en scheldpartijen langs beide kanten, verzoend op elkaars concerten. Tito kwam zelfs eventjes voorgenoemde hit meezingen in het Coliseum van Puerto Rico, waar 35,000 fans shaketen op de vette beats van Hector. (Om u een idee te geven van een reggaeton-concert: Hector en Don Omar kwamen het podium op gescheurd met twee motos, en na afloop dwarrelden duizenden dollars het publiek in.)

1 comments:

pieter said...

de juiste links naar de filmpjes van het concert van Don Omar op de Antilliaanse feesten (plus andere concert filmpjes van het afgelopen zomerfestival-seizoen) kun je vinden op tropicalidad.be.